Miért érdekesek az intergenerációs csoportok?

Különböző korú, hátterű emberek osztják meg egymással élettapasz-talataikat, személyes történeteiket egy-egy kiválasztott témával kapcsolatban. A téma alkalomról alkalomra változik, de mindig olyasmi, ami sokunk életét érinti (pl: bizalom, krízisek, álmok, félelmek, felnőttéválás). Mesét is hozunk!

4.png

Ha idős(ebb) vagy, itt lehetőséged van arra, hogy kapcsolatba kerülj fiatalokkal és megtapasztald, vajon mennyire közösek és mennyire különbözőek az élményeitek,örömeitek, gondjaitok. Arra is alkalmad lesz, hogy felidézz korábbi emlékeket, gondolatban visszatérj abba az életkorba, ahol a csoportbeli fiatalok most vannak.

 Szelei Gabriella 

IMG-20210923-WA0000.jpg

 Csoportjai:

35 éves szervezet és vezetésfejlesztési tapasztalattal rendelkezem. Önkéntes létem /Teszünk Senior Önkéntes Klub/ első napján fedeztem fel a Képes Alapítvány seniorokat toborzó felhívását, azonnal jelentkeztem és ezt azóta sem bántam meg. Elsősorban intergenerációs programokban vettem részt, volt amikor "csak" tanultam, volt amikor vezettem a programokat. Fejlődtem, gazdagodtam, "örömforrásokat" szereztem eme folyamat során.

Miért jó a személyes történet megosztás?
  • Mindenki magáról beszél, nem akarja a másik helyzetét megoldani, tanácsot adni

  • A történetek révén át tudjuk élni mások tapasztalatait

  • Az átélt történetekre jobban emlékszünk, azokon keresztül jobban kapcsolódunk egymáshoz

  • Lehetőség van arra, hogy saját következtetéseket vonjunk le belőlük

  • Nem biztos,hogy mindenkinek ugyanazt jelenti egy történet

Jégtörő gyakorlatokkal kezdünk, melyeket páros vagy kiscsoportos (3-4 fős) történetmegosztás követ. Mindenki annyit oszt meg, amennyit szeretne. A kiscsoportok megbeszélések után közös megbeszéléseket tartunk. A választott témához kapcsolódóan kiválasztunk és megosztunk egy mesét, hozott történetet is.

A személyesen találkozásokra Budapesten kerül sor (a pontos helyszín alkalmanként változhat, de igyekszünk könnyen megközelíthető, belvárosi helyszíneket találni). Esetenként online eseményeket is szervezünk, amire az ország minden pontjából várjuk az érdeklődőket.

Helyszín
Hogy néz ki egy alkalom?

Történeteink

Különböző korú, hátterű emberek osztják meg egymással élettapasztalataikat, személyes történeteiket egy-egy kiválasztott témával kapcsolatban. A téma alkalomról alkalomra változik, de mindig olyasmi, ami sokunk életét érinti (pl: bizalom, krízisek, álmok, félelmek, felnőttéválás). Mesét is hozunk!

image_edited.jpg
Ha kérdésed van a csoporttal kapcsolatban, ír j  nekünk!
Csoportvezető