top of page

MARGITSZIGET: KORONÁS FŐK, NÁDOROK, APÁCÁK NYOMÁBAN A PLATÁNOK ALATT

Mindnyájan jártunk már a Margitszigeten. Ha megismerjük a múltját mind földrajzi, mind történelmi szempontból, nagyon sok érdekességre bukkanunk.

Sétálunk (ha csak virtuálisan is) koronás fők nyomában, rápillantunk a kolostor egykori és mai lakóira, tévelygünk a tévkertben, hűsölünk a platánok lombjai alatt, bekukkantunk a Nagyszálló konyhájára. Utazunk lóvasúttal és álomautókkal.

Megnézzük, milyen nyomokat hagytak egykori nagy árvizek a sziget a legidősebb fáin. Megtudjuk, kiknek köszönhetjük ezt a változatos, a város közepén is gazdag élővilágú parkot.


Olyan sok a látnivaló, az érdekesség ezen a pici a szigeten, hogy az előadásnak lesz egy második része is 2023. május 25-én "Margitsziget: ​barangolás térben és időben a hídbárcáktól a japánkerti tündérekig" címmel.


Az előadások egymástól függetlenül is érthetők és élvezhetők.

A két előadás után - érdeklődés esetén - sétát szervezünk a Margitszigeten.

A séta tervezett időpontja: 2023. május 27. szombat 10-12 óráig


Előadó: Frekot Erika, önkéntes, biológia-földrajz szakos tanár (részletes bemutatkozás lejjebb)


Első előadás időpontja: 2023. április 27., 18.00 - 19.00

Helyszíne: 1067 Budapest, Eötvös utca 10., 119-es terem


Ajánlott részvételi hozzájárulás: 500 Ft adomány/fő.

Az összeg a helyszínen dobható be az adománydobozba.

Kérjük a pontos összeget kiszámolva érkezzetek, mert nem tudunk visszaadni.


A hozzájárulás fedezi a szervezési és a terembérlet költségeket és így segít abban, hogy a sorozat hosszan folytatódhasson. Az előadó önkéntesként vesz részt a programban.


​A részvétel regisztrációhoz kötött, itt lehet jelentkezni:
Frekot Erika - bemutatkozás


Biológia-földrajz szakos tanár vagyok. 1990 óta dolgozom a Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnáziumban. Iskolámban én koordinálom az ökoiskola programot. A természet minden formája érdekel. Elvégeztem több terepi vezetőképzőt és két geotúra-vezető tanfolyamot. Az ismeretterjesztés nemcsak a szakmám, hanem a hobbim is. Az iskolában serdülőkkel foglalkozom, de óvodás csoportoknak és általános iskolásoknak is tartok az iskola kertjében tanösvény programot. Régóta természetfotózom, s újabban a városfotózás is érdekel. A hazai növény- és állatfajokat meséimbe szőve mutatom be a kisebbeknek, megjelentek mesekönyveim, amikben a fotóim is szerepelnek. Nemzeti parkos mesekönyvekben társszerző vagyok. Önkéntesként idősek klubjaiban tartok előadásokat, melyekben az engem érdeklő, természettudományos témákat mutatom be közérthetően, gyakran beleszőve irodalmi, történelmi vonatkozásokat is.


Bővebben a sorozatról: A sorozat címe: Barangolj velem! Szépség mindenütt van! ​Mindenekelőtt a körülöttünk lévő érdekességeket szeretném bemutatni, olyan területeket, élőlényeket és tájakat, amikhez sokunknak van közünk, de reményeim szerint tudok róluk valami újat, valami lenyűgőzőt vagy vicceset, esetleg meglepőt mondani. Szeretek a témával kapcsolatosan kitekinteni az irodalmi vagy a történelmi vonatkozásokra is. Az előadásokban használom a saját természet- és városfotóimat, de szükség szerint archív fotókat és szemléltető ábrákat is.​

--------------------------------------------------------------------

Ha te is szeretnél programszervező önkéntes lenni, keress meg minket:

https://www.kepeskozosseg.hu/szervezz


Ha van konkrét ötleted, ezt az űrlapot töltsd ki:bottom of page