Művészetterápiás foglalkozások

Külöböző korú, hátterű emberek osztják meg egymással élettapasztalataikat, személyes történeteiket egy-egy kiválasztott témával kapcsolatban. A téma alkalomról alkalomra változik, de mindig olyasmi, ami sokunk életét érinti (pl: bizalom, krízisek, álmok, félelmek,felnőttéválás). Mesét is hozunk!

szabadság-repülés (4).png

Miért érdekesek az intergenerációs csoportok?

Ha fiatal vagy, akkor azért, mert így lehetőséged van arra, hogy olyanokkal beszélgess, akik adott témában már sok mindent megéltek. Az idősebbek el tudják mesélni, hogy különböző döntéseik hosszú távon hova vezettek, mit bántak meg, mi az, amit most is ugyanígy csinálnának. Arra is rácsodálkozhatsz, hogy bizonyos érzések, gondolatok végigkísérnek minket életünk folyamán, és teljesen természetesek.

Ha idős(ebb) vagy, itt lehetőséged van arra, hogy kapcsolatba kerülj fiatalokkal és megtapasztald, vajon mennyire közösek és mennyire különbözőek az élményeitek,örömeitek, gondjaitok. Arra is alkalmad lesz, hogy felidézz korábbi emlékeket, gondolatban
visszatérj abba az életkorba, ahol a csoportbeli fiatalok most vannak.

Miért jó a személyes történet megosztás?

  • Mindenki magáról beszél, nem akarja a másik helyzetét megoldani, tanácsot adni

  • A történetek révén át tudjuk élni mások tapasztalatait

  • Az átélt történetekre jobban emlékszünk, azokon keresztül jobban kapcsolódunk egymáshoz

  • Lehetőség van arra, hogy saját következtetéseket vonjunk le belőlük

  • Nem biztos,hogy mindenkinek ugyanazt jelenti egy történet

Jégtörő gyakorlatokkal kezdünk, melyeket páros vagy kiscsoportos (3-4 fős) történetmegosztás követ. Mindenki annyit oszt meg, amennyit szeretne. A kiscsoportok megbeszélések után közös megbeszéléseket tartunk. A választott témához kapcsolódóan kiválasztunk és megosztunk egy mesét, hozott történetet is.

Hogy néz ki egy alkalom?

A személyesen találkozásokra Budapesten kerül sor (a pontos helyszín alkalmanként változhat, de igyekszünk könnyen megközelíthető, belvárosi helyszíneket találni). Esetenként online eseményeket is szervezünk, amire az ország minden pontjából várjuk az érdeklődőket.

Helyszín

Zathureczky György

IMG_6797 vv..JPG

 Csoportjai:

25 éve foglalkozom mentális, szociális feladatokat ellátó csoportokkal, közösségekkel. Tanulmányaimat az ELTE szociálismunkás szakán és a Magyar Művészet és Szocioterápiás Egyesület képzésén folytattam. Több éves tapasztalatot szereztem pszichodráma, tánc -és mozgás, irodalomtechnikán alapuló csoportokban elsősorban önismereti céllal. Dolgoztam az Országos Pszichiátriai Intézetben (OPNI), Idősotthonban, illetve civil területen. Jelenleg egyéni vállalkozóként művészetterapeuta és előadóművész vagyok.

Csoportvezető

Ha érdekelnek a csoport által szervezett események, nem szeretnél róluk lemaradni, kérj
értesítést róluk emailen: