top of page

Fonyódi Hajnalka

hajni kis.jpg

 Csoportjai:

Kertészmérnökként végeztem. A természet, túrázás, szárazföldön és vízen mindig nagyon közel állt hozzám. Családdal, barátokkal számtalan gyalog, biciklis és vízitúrán vettem részt. Az evezés szerelmese 2005-ben lettem, ezután kb. 10 éven keresztül saját szervezésű kenutúrázás vadkempingezéssel párosítva volt a nagybetűs nyaralás az életemben. Bejártuk az ország vizeinek jó részét a Mosoni – Dunától a Hernádig, a Murától a Tiszáig. A vízitúrázás azóta is rendszeres nyári elfoglaltságom. Több magyarországi folyó mellett, Csehországban, Lengyelországban síkvízen, Szlovéniában 2-3. fokozatú vadvízi folyón is szereztem tapasztalatot.

Alkalomról alkalomra változik, figyeld az aktuális Facebook eseményt.

Helyszín

Amit mindenképpen hozz magaddal: vízálló lábbeli, fürdőruházat, törölköző, naptej, kalap/sapka, innivaló/ennivaló. Ha nincs vízhatlan táskád/zsákod, hordód, akkor érdemes nejlonzacskóba tenni mindet, aminek árthat a víz. Érdemes madzagot vagy valamilyen kötözőeszközt hozni, amivel a táskákat a hajóhoz kiköthetjük. Sok mindent nem érdemes hozni, étel/ital nejlonszatyorban, többi övtáskában a legpraktikusabb. 


1-2 személyes kajakok 2-5000 forint között mozognak árban, 2-4 személyes kenuk 4-6000 forint körül bérelhetők. A csónakháztól mentőmellényt ingyen kapni fogunk, amit úszni nem tudóknak és 14 éven aluliaknak kötelező viselni. A programon mindenki a saját felsősségére vesz részt. Vízreszállás előtt rövid eligazítást fogok tartani és Ti is bátran kérdezzetek majd!

Általános tudnivalók

Evezés

Kiszakadni a mindennapok technikai fogságából és vízről figyelni a természetet fantasztikus élmény.  Bár minden víz és vízitúra más, egy valami mindben közös:

a természet testet és lelket gyógyító, megnyugtató, feltöltő ereje. Számtalanszor találkozhatunk testközelből védett madárfajokkal, láthatunk városokat, tájakat teljesen más szemszögből és szerezhetünk olyan élményeket, amik mindenkit egyformán gazdagítanak, én pedig ezt az élményt nagyon szívesen osztom meg másokkal is.

286825704_10160566061447856_2968416082457738444_n.jpg
Ha kérdésed van a csoporttal kapcsolatban, ír j  nekünk!
Csoportvezető
bottom of page